4 redenen om voor een PVC-vloer te kiezen?

Waarom PVC-vloeren de beste keuze zijn

PVC-vloeren zijn de beste optie omdat ze duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en betaalbaar zijn.

PVC staat voor polyvinylchloride, een soort plastic dat al bestaat sinds de jaren 1920, maar pas enkele jaren wordt erkend als een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe vloeroplossing. PVC biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren zoals vinyl of linoleum.

1. Een PVC vloer is kostenbesparend en trendy

pvc vloer laten leggen

Veel mensen zijn op zoek naar een budgetvriendelijke optie voor hun vloer. Dan komen al snel de PVC-vloeren om de hoek kijken. Met een lage kostprijs zijn deze vloeren trendy en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn in veel huizen en commerciële gebouwen gebruikt vanwege hun lage kosten, duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten.

Dus zoek jij een vloer die voordelig is in aanschaf en gelijk ook voldoet aan de laatste trends op woongebied dan is een PVC vloer het overwegen waard!2. PVC is duurzaam en gaat lang mee

PVC is een mooi en duurzaam materiaal dat in veel verschillende omgevingen wordt gebruikt. Een uitstekende optie dus voor elk type huis of bedrijf.

Het is een populaire keuze omdat het tientallen jaren meegaat zonder dat er een speciale behandeling nodig is. Het hoeft niet te worden verzegeld, in de was gezet of opnieuw afgewerkt te worden zoals houten vloeren. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die geen tijd en geld willen besteden aan onderhoud.

3. PVC vloeren zijn milieuvriendelijk

PVC-vloeren zijn gemaakt van materiaal dat recyclebaar is, een milieuvriendelijk product dus! PVC-vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn onderhoudsarm. Een PVC-vloer is zeer duurzaam en zelfs insectenwerend. Een van de grootste voordelen die PVC heeft ten opzichte van andere vloermaterialen, is de recyclebaarheid. Omdat PVC een kunststof is, kan het weer worden gerecycled tot grondstoffen voor andere producten.

4. De verscheidenheid van een PVC vloer

Een PVC-vloer heeft een enorm scala aan kleuren en opties om uit te kiezen. Met zoveel variatie kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij uw huis past, hier geven wij graag advies over. Vergeet ook niet de mogelijkheden die een PVC vloer biedt, het kan in meerdere soorten patronen worden gelegd, in combinatie met de keuze van de plint zorgt een PVC vloer voor een échte upgrade van jouw woning.

Wanneer ga jij je nieuwe vloer laten leggen?

pvc vloer advies

De vraag is natuurlijk, wanneer ga jij je nieuwe vloer laten leggen? Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe vloer te bestellen als er ook een nieuwe keuken is uitgekozen. Ook wordt er dan vaak vloerverwarming aangelegd en dat is natuurlijk in deze tijd een slimme keuze met de onzekere energie tarieven.

Misschien is het dan handig om ook gelijk vloerisolatie aan te brengen waar mogelijk.

Neem contact met ons op om een gratis adviesgesprek in te plannen, we komen graag naar je toe.


Meer lezen

Gratis adviesgesprek

aan huis

Ook jouw nieuwe vloer is maatwerk, wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en je hierover meer te vertellen. Zonder verplichtingen een offerte!