7 onmisbare onderhoud tips voor uw PVC vloer

PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben meestal geen speciale behandeling nodig. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat uw PVC vloer in goede staat blijft:

  1. Gebruik een stofzuiger of dweil om stof en vuil van de vloer te verwijderen. Zorg ervoor dat u de zuigmond van de stofzuiger op de juiste hoogte zet om krassen te voorkomen.
  2. Gebruik een mild reinigingsmiddel om de vloer te dweilen of te schrobben. Gebruik geen schuurmiddelen of sterk alkalische reinigingsmiddelen, want die kunnen de vloer beschadigen.
  3. Maak de vloer droog met een droge doek of een dweil. Zorg ervoor dat de vloer helemaal droog is voordat u er weer over loopt of meubels terugzet.
  4. Gebruik een vochtige doek om eventuele vlekken te verwijderen. Gebruik geen scherpe voorwerpen om vlekken te verwijderen, want dat kan de vloer beschadigen.
  5. Plaats tapijten of matjes op plaatsen waar de vloer veel belopen wordt, zoals bij de voordeur of voor het aanrecht, om krassen te voorkomen.
  6. Gebruik meubelpootjes of -plaatjes onder meubels om krassen te voorkomen.
  7. Verwijder snel vlekken die ontstaan door bijvoorbeeld fruit, rode wijn of ijzerhoudende vloeistoffen. Als de vlekken opdrogen, zijn ze moeilijker te verwijderen.

Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw PVC vloer in goede staat blijft en er mooi uitziet.

Meer lezen

Gratis adviesgesprek

aan huis

Ook jouw nieuwe vloer is maatwerk, wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en je hierover meer te vertellen. Zonder verplichtingen een offerte!