Plinten en PVC vloeren

Plinten zijn lange, smalle stukken van materiaal die worden gebruikt om de randen van een vloer te bedekken en de overgang tussen de vloer en de muur te verbergen. Ze zijn meestal gemaakt van hout, plastic of kunststof en komen in verschillende stijlen en kleuren. Plinten kunnen ook worden gebruikt om een ruimte visueel te scheiden of om een ruimte een bepaald thema of stijl te geven.

Plinten materiaal

Bij een PVC-vloer worden vaak plinten van kunststof of PVC gebruikt. Dit komt omdat deze materialen waterbestendig zijn en dus geschikt zijn voor gebruik in ruimtes met een hoge vochtigheid, zoals badkamers of keukens. PVC-plinten zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, wat betekent dat ze niet snel beschadigen of verkleuren. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren, omdat ze meestal worden geleverd met een zelfklevende achterkant of met schroeven die kunnen worden bevestigd aan de muur.

Soorten plinten

Er zijn verschillende soorten plinten die geschikt zijn voor gebruik bij een PVC-vloer. Sommige van de meest populaire opties zijn:

  • Plinten met een rechte hoek: Dit zijn de meest voorkomende plinten en zijn meestal gemaakt van hout of kunststof. Ze hebben een rechte hoek aan de boven- en onderkant en worden geïnstalleerd door ze tegen de muur te bevestigen met schroeven of lijm.
  • Ronde plinten: Deze plinten hebben een ronde vorm en worden vaak gebruikt om een ruimte een speelse of informele sfeer te geven. Ze zijn gemaakt van kunststof of hout en worden geïnstalleerd met behulp van lijm of schroeven.
  • Ingesneden plinten: Deze plinten hebben een ingesneden patroon of motief en zijn meestal gemaakt van hout of kunststof. Ze zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een plint met een uniek uiterlijk.

Bij het kiezen van plinten voor een PVC-vloer, is het belangrijk om te overwegen welke stijl en kleur het beste bij de vloer en de rest van de ruimte past. Het is ook aan te raden om plinten te kiezen die van hoge kwaliteit zijn zodat uw vloer het mooiste uitkomt.

Meer lezen

Gratis adviesgesprek

aan huis

Ook jouw nieuwe vloer is maatwerk, wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en je hierover meer te vertellen. Zonder verplichtingen een offerte!